Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid, onderpresteren, uitvallen, school uitval, lagere cijfers, moeite met leren, slim, begaafd, faalangst, mindset, groeimindset, Susan Kindercoaching in Zuidland

Hoogbegaafdheid is een combinatie van een uitzonderlijke intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Hoogbegaafden zijn op het cognitieve vlak sterk, maar ook andere zaken spelen een belangrijke rol. De term wordt gebruikt om aan te geven dat ze opvallende vermogens of vaardigheden hebben, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Als maat voor hoogbegaafdheid wordt vaak het IQ genomen. Men spreekt doorgaans van hoogbegaafdheid bij een IQ vanaf 130 (getest volgens David Wechsler).

Bron: Wikipedia hoogbegaafdheid

 

Er zijn vele verschillende uitingen van hoogbegaafdheid. Bij het ene kind gaat alles makkelijk en is het zoeken naar uitdaging een belangrijke missie. Bij de ander is het concentreren juist  lastig waardoor de opdrachten misschien wel te makkelijk zijn, maar toch niet af worden gemaakt. Het ene kind creëert faalangst terwijl het andere kind juist opstandig wordt. 

Als hoogbegaafdheid is vastgesteld (dat kan oa bij Priscilla Keeman) dan kan ik samen met het kind en zijn omgeving (ouders, school, familieleden) kijken naar wat het kind nodig heeft om lekker in zijn of haar vel te blijven. Uitleg over hoe het brein werkt als je hoogbegaafd bent is hierbij een belangrijk onderdeel. Net als kennis over de groeimindset.

Wil je graag contact met mij?

Hier kun je de privacyverklaring vinden.